Вареники з капустою - Image

Вареники з капустою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Вареники завжди займали одне з провідних місць серед страв української кухні. Багато письменників, таких як, Гоголь, Нечуй-Левицький, прославляли неймовірний смак вареників. Вареники з квашеною капустою це не тільки смачно, але й корисно. Саме квашена капуста покращує роботу шлунка та кишківника, легко перетравлюється, містить великі запаси вітаміну «С», який корисний для ясен, судин і шкіри. Під час приготування вареників з квашеною капустою по всій оселі розходиться неймовірно смачний аромат, який притягує всіх до столу. Це швидка страва, яка не набридає і може бути прикрасою як до святкового столу, так і бути повсякденною їжею.

Інгредієнти

Борошно

200 г.

Квашена капуста

400 г.

Сіль

за смаком

Вершкове масло

50 г.

Яйця

2 шт.

Вода

60 мл.

Цибуля

2 шт.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно квашену капусту промити в холодній воді і віджати. Цибулю очистити.

02

Одну цибулину нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на олії. Додати квашену капусту і тушкувати на маленькому вогні, періодично помішувати до зміни кольору.

03

Приготувати тісто. Борошно просіяти в миску, додати сіль, воду, вбити яйце, перемішати. Замісити тісто, воно не повинно прилипати до рук. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.

04

Після цього тісто розкачати тонким шаром, розрізати на квадрати. На середину кожної заготовки викласти квашену капусту і заліпити краї.

05

У каструлі закип'ятити воду, посолити та варити вареники до готовності, приблизно 8 - 10 хвилин, після закипання. Другу цибулину нарізати дрібними квадратиками і обсмажити на вершковому маслі. Готові вареники посолити та полити обсмаженою цибулею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Вареники з капустою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua