
Яловича печінка по-грецьки
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печінка яловича
500 г
Лимон
1 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст.л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Печінку як слід промийте і очистіть від плівок.
02
Наріжте її на тонкі часточки завтовшки півсантиметра (не товще!).
03
Нарізану печінку викладіть на суху широку сковороду - важливо, щоб вона лежала в один рівний шар, посоліть і поперчіть за смаком.
04
Полийте оливковою олією.
05
З лимона вичавіть сік і також полийте їм печінку.
06
Посипте орегано і все добре перемішайте. Залиште на 15-20 хвилин маринуватися.
07
Після закінчення цього часу поставте сковороду на сильний вогонь і доведіть маринад до кипіння.
08
Після зменшіть вогонь до середнього і накрийте сковороду кришкою - але так, щоб виходила пара. Приблизно через 5 хвилин переверніть печінку і обсмажте ще хвилин 10-15 з іншого боку.
09
Потім для проби один зі шматочків розріжте впоперек - колір повинен бути рівномірно коричневим. Якщо є червоні плями, печінка потрібно прожарити ще небагато.
10
При подачі полийте печінку соком, який утворився під час смаження. На гарнір добре підійде овочевий салат, для заправки - грецький соус дзадзикі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)