Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Грушеве "згущене молоко"
Грушеве "згущене молоко"

Грушеве "згущене молоко"

Звичайно простіше купити в магазині баночку згущеного молока, якщо вона потрібна, приміром, для крему в торт або ще куди-небудь. Але наш варіант приємніший, вигідний і цікавий. Переконайтеся і ви, що за нашим рецептом згущене молоко виходить ще смачніше і корисніше. Адже, по-перше, ви готуєте її самі з тих продуктів, які самі взяли, ви точно впевнені, що вони натуральні і корисні. Груша надає особливого смаку солодощам, адже погодьтеся, на полицях магазинів таке навряд чи знайдеш. Ну і звичайно ж той факт, що вона може довго зберігатися, чекаючи потрібного моменту, теж не залишає нікого байдужим. Адже ви будете впевнені, що смачне домашнє згущене молоко завжди під рукою.

Кількість порцій 12
Час приготування 350 хв

  1. 1. Груша (стигла, очищена) — 5000 г.
  2. 2. Цукор — 3000 г.
  3. 3. Молоко — 3000 мл.
  4. 4. Сода — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Груші потрібно попередньо очистити від шкірки і серцевини, порізати дрібними шматочками (пластинками). Засипати цукром і варити 1 годину на повільному вогні, час від часу помішуючи.

  2. По закінченні цього часу груші повинні пустити чималу кількість соку. Потім додати соду і влити молоко. Варити ще 4 години на повільному вогні. Молоко наче відділяється від соку у вигляді грудочок, які набувають карамельний колір. Потім потрібно всю цю масу трохи остудити і в блендері збити до однородності.

  3. Довести все до кипіння на повільному вогні і можна закривати в стерильні банки. З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 12 півлітрових баночок.