
Курка-чкмерулі
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Піца Курка-ананас
1 шт.
Часник
5-7 зуб.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
5 ст. л.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
1 ст.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Етапи приготування
01
Курку помити, обробити, обрізавши все зайве. Розпластати уздовж хребта. За допомогою молоточка акуратно відбити, щоб курочка прийняла більш пласку форму.
02
Намазати її з усіх боків спеціями, сіллю. Дати курці полежати під цими спеціями 30 хвилин. На сковороду налити олію, розігріти її, викласти курочку. Обов'язково накрити важкою кришкою або покласти на звичайну кришку щось важке. Смажити курочку на одній стороні хвилин 15 до красивої рум'яної скоринки. Потім перевернути і смажити 15 хвилин з другого боку до красивої рум'яної скоринки. Курочка повинна бути майже готова.
03
Майже готову обсмажену курочку витягнути з сковороди і укласти на дошку. Розрізати на порційні шматочки. Готові шматочки укласти у форму.
04
Для соусу в сковорідку додати вершкове масло і весь вичавлений за допомогою часничниці часник. Обсмажити до легкої рум'яності на невеликому вогні. Можна трохи посолити. Потім додати молоко, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити пару хвилин до легкого загустіння соусу.
05
Отриманим соусом залити шматочки курочки. Курку відправити в духовку.
06
Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 200°С і поставити запікатися. Тримати чкмерулі в духовці 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)