
Торт "Розкішний сметанник"
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
350 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
6 шт.
Сметана ХМЗ 20%
400 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
620 г.
Чорнослив Almond без кісточки 75г
50 г.
Волоський горіх
50 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
30 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
25 г.
Розпушувач Pripravka для тіста 18г
10 г.
Масло вершкове домашнє
320 г.
Лікер Amaretto Sinfonia 21% 0,7л
45 г.
Кава розчинна Кава зі Львова Еспрессо 100г
15 г.
Сметана ХМЗ 20%
250 г.
Стійка крем-фарба Wellaton-Темний шоколад 4/0
100 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
30 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно чорний кунжут обсмажити на сухій сковорідці до появи запаху (1,5-2 хвилини), а потім розтерти в ступці. Кунжут можна замінити маком. Мак залити окропом на 10 хвилин, відкинути на сито, обсушити та злегка розтерти в ступці.
02
Потім чорнослив залити окропом на 15 хвилин, відкинути на сито, обсушити та дрібно порізати. А горіхи подрібнити в крупну крихту.
03
Далі потрібно приготувати тісто. Для цього збити яйця (4 шт.) з цукром (350 г.) та ванільним цукром (10 г.) до пишної та білої піни. Додати сметану (400 г., 20%), збити ще раз. В кілька прийомів, поступово, ввести просіяне борошно з розпушувачем тіста, збиваючи тісто міксером до однорідності.
04
Розділити тісто на 4 частини (325 г. кожна). В одну частину підмішати порубані горіхи, в другу - кунжут, в третю - просіяний какао-порошок, в четверту - чорнослив. Потім потрібно зайнятися випічкою. Форму змастити тонким шаром вершкового масла, розподілити "кунжутне (макове) тісто". Випікати корж в розігрітій до температури 200°С духовці 16 хвилин. Витягнути з форми корж та охолодити на пергаменті.
05
При випіканні кожного наступного коржа, форму необхідно змащувати вершковим маслом. Якщо виникнуть проблеми з витягуванням коржу з форми, потрібно провести ножем по бортику форми, а потім зачепити корж лопаткою та стягнути його на пергамент. Шоколадний корж випікати 15 хвилин. Горіховий - 17 хвилин. Корж з чорносливом - 18 хвилин.
06
Для сметанного крему збити сметану (250 г., 42%) з дрібнокристалічним цукром (90 г.) та ванільним цукром 95 г.) (крупинки цукру повинні повністю розчинитися). А для масляного крему потрібно розчинити каву у лікері "Amaretto". Збити яйця (2 шт.) з дрібнокристалічним цукром (180 г.) та ванільним цукром (10 г.) добіла та повного розчинення кристалів цукру. Влити каву, збити ще раз. Додати розм'якшене вершкове масло (300 г.) та збити крем до пишності. 1/2 крему відокремити та залишити при кімнатній температурі для декору.
07
Далі потрібно зібрати торт. Для цього промастити коржі вершковим лікером (типу "Baileys") за допомогою кондитерського пензлика. Викласти шоколадний корж в роз'ємну форму, зверху розподілити 1/2 масляного крему. Після цього викласти горіховий корж та 1/2 сметаннного крему. Далі кунжутний корж та залишки масляного кавового крему. Накрити масляний крем коржем з чорносливом, розподілити залишки сметанного крему. Поставити торт на 1 годину в холодильник.
08
Потім потрібно прикрасити торт. Для глазурі шоколад порубати на крихту. Розтопити на водяній бані шоколад з молоком. Звільнити торт від форми. Гярячу глазур перелити в целофановий пакет. Відрізати куточок пакету та нанести на поверхню виробу візерунок у вигляді сітки. Наповнити шприц з накінечником зубчатого профілю відкладеним масляним кремом, відсадити вертикальні візерунки по бортам торту. Поставити в холодильник на 2 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)