
Пахлава "Фісташкова"
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
300 г
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
1 ст.л.
Сода харчова 500г
дрібка
Сіль Єгипет
дрібка
Волоський горіх
200 г
Фундук
150 г
Фісташки смажені
100 г
Масло вершкове домашнє
120 г
Спеція Кориця мелена
1 ч.л.
Мед Літній Мед 750г
6 ст.л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г
Лимон
0,5 шт.
Етапи приготування
01
Для тіста просійте борошно гіркою і всередині зробіть ямку. Влийте в неї 60 мл води, рослинну олі., вбийте яйця, додайте соду і сіль.
02
Вимісіть тісто до однорідності - воно повинно буде м'яким і пружним, скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Потім обімніть і залиште ще на 20 хвилин. Цю процедуру повторіть ще 2 рази.
03
Всі горіхи подрібніть (частину можна залишити цілими для оздоблення).
04
У сотейнику розігрійте вершкове масло (100 г), потім всипте горіхи, корицю і влийте мед (4 ст.л.). Все добре перемішайте.
05
Духовку розігрійте до 180°C.Тесто розділіть на 12 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати - до майже прозорого состоянія. Форму для торта (можна використовувати як круглу, так і квадратну) змастіть вершковим маслом. Решту вершкового масла розтопіть. Викладіть у форму перший лист тіста, дуже добре змастіть його вершковим маслом і викладіть на нього другий лист.
06
Зверху викладіть 3-4 ст.л. горіхової начинки і рівномірно розподіліть. Накрийте наступним листом і знову викладіть горіхову начинку. Повторюйте цю процедуру, поки не залишиться два останніх листа
07
Для останнього шару викладіть один лист тіста, змастіть його маслом і викладіть зверху останній лист. Змастіть останній шар вершковим маслом і наріжте пахлаву ромбиками (їхній розмір залежить тільки від вашого смаку).
08
Випікайте пахлаву в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин. Періодично діставайте її і змащуйте верх вершковим маслом, щоб він не пересихав.
09
Тим часом приготуйте сироп. З половини лимона вичавити сік (близько 30 мл) і натріть цедру. З'єднайте цукор, 2 ст.л. меду, лимонну цедру і сік, залийте 130 мл води. Всі проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, до повного розчинення цукру і отримання однорідної маси.
10
За 10 хвилин до готовності пахлави дістаньте її з духовки і вилийте у форму 1/3 частину сиропу. Після чого, коли пахлава буде повністю готова, вилийте у форму весь залишився сироп і дайте пахлаві охолонути. Прикрасьте за смаком половинками горіха або тертими горіхами (зелені мелені фісташки будуть виглядати особливо ефектно).
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)