
Мучкаліца
Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.
Ingredients
Свинина
1 кг.
Синя цибуля
3 шт.
Перець солодкий
10 шт.
Помідори
0,5 кг.
Часник
1 головка
Паприка
1 ч. л.
Петрушка
1 пучок
Перець чилі
2 шт.
Соняшникова олія
100 мл.
Цукор
2 ч. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.
02
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.
03
Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.
04
Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.
05
Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores