
Грибний веллінгтон
Англійське блюдо веллінгтон звичайно готується з якого-небудь м'яса, загорнутого в листкове тісто. Грибний веллінгтон - незвичайний рецепт страви з грибами, запеченими в тісті. Це дуже красиве і смачне блюдо, воістину гідне святкового столу. Для більш виразного смаку сир камамбер можна замінити сиром з блакитною або зеленою цвіллю. Печериці, розбавлені ароматними сушеними білими грибами дозволяють приготувати це чудове блюдо поза грибного сезону. Після випікання потрібно дати страві «відпочити» хвилин 10, після чого - можна розрізати і подавати. Подавати можна з будь-яким соусом за смаком, а краще з журавлинним соусом і салатом.
Ingredients
Оливкова олія
50 мл.
Печериці
4 шт.
Цибуля-порей
1 шт.
Листя шпинату
150 г.
Петрушка
1 пучок
Часник
1 зубчик
Листкове тісто
4 листа
Камамбер
200 г.
Яйця
1 шт.
Preparation steps
01
Дрібно порізати цибулю-порей, гриби, шпинат, сир камамбер, петрушку і часник.
02
Розігріти духовку до 200°С. Змастити олією і накрити пекарським папером деко.
03
Розігріти половину олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажити гриби 4 хвилини, з двох сторін. Обсмажити цибулю-порей 2 хвилини. Додати шпинат, петрушку і часник. Готувати ще хвилину. Злити зайву рідину.
04
Вирізати з тіста кружки діаметром 12 см. і розкласти їх на деко. Покласти зверху суміш зі шпинату. Зверху покласти гриби і шматочок сиру.
05
Вирізати кружки діаметром 15 см., які зможуть накрити начинку кишеньки. Заліпити краї і зробити завитки за допомогою виделки. Змастити кишеньки яйцем. Випікати 30 хвилин, до золотистої скоринки.
06
Подавати можна з будь-яким соусом на смак.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores