Борщ по-молдавськи - Image

Борщ по-молдавськи

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Не дарма борщ - це дуже популярна страва у слов'янських народів. Його завжди готували господині в неділю, коли вся родина збиралася за святковим столом. Природно, що у кожного народу є свої, трохи змінені рецепти цієї універсальної страви. Тому сьогодні ми вам і пропонуємо приготувати борщ по-молдавськи. Особливістю цієї страви є те, що замість квасолі господині кладуть у нього горох. Це надає трохи змінений смак борщу. Але все одно при цьому виходить дуже ситний наваристий борщ, який не залишить байдужими ваших близьких. Подавати можна борщ по-молдавськи зі сметаною, кропом і з булочками, які теж можна зробити самостійно.

Ingredients

Капуста

120 г.

Солодкий перець

60 г.

Зелений горошок (стручки)

60 г.

Буряк

160 г.

Корінь селери

1 шт.

Корінь пастернаку

1 шт.

Корінь петрушки

20 г.

Томат-пюре

10 г.

Олія

10 г.

Оцет (3%)

30 г.

Перець чорний мелений

за смаком

Сметана

40 г.

Томатний соус

20 г.

Петрушка

за смаком

Сіль

за смаком

Кріп

за смаком

М'ясо (курячі спинки)

700 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно зварити курячий бульйон. Для цього м'ясо помити. В холодну воду (1 л.) покласти курячі спинки. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 1,5 години. Потім в кастрюлю покласти нарізаний соломкою буряк, томат-пюре, влити бульйон (500 мл.), оцет та тушкувати на жирі до готовності. Підготувати інгредієнти для приготування борщу: моркву, петрушку, кріп, селеру, пастернак, солокий перець (почистити та порізати соломкою), цибулю - нашинкувати.

02

Після цього всі продукти перемішати, пасерувати та довести до напівготовності. Стручки зеленого горошку розрізати. В киплячий борщ покласти нашинковану капусту та варити 15 хвилин, додати стручки гороху, варити борщ ще 8 хвилин, потім покласти пасеровані овочі та варити борщ 15 хвилин.

03

За кілька хвилин до готовності в борщ додати тушкований буряк, томатний соус, посолити та поперчити. При подачі в борщ покласти сметану та посипати дрібно порізаною зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min

Борщ по-молдавськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua