Червона капуста у вині - Image

Червона капуста у вині

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тушкована капуста - дуже популярне і поширене блюдо в різних народів світу. Використовують її по-різному: і як самостійне блюдо, і як гарнір, і навіть у вигляді начинки до пирогів. Дуже поширені рецепти капусти, тушкованої з іншими овочами. У даному рецепті червона капуста тушкується разом з яблуками і цибулею і заправляється вином і винним оцтом. Взагалі тушкована червона капуста - це традиційне різдвяне блюдо, яке готують у Німеччині і Чехії. Це чудовий гарнір до страв з м'яса або птиці. Зокрема, можна подавати тушковану червону капусту з м'ясом індички, з котлетами з м'ясного фаршу, з копченими ковбасками або сардельками.

Ingredients

Олія оливкова

3,5 ст. л.

Капуста червонокочанна

1 кг.

Цибуля ріпчаста

170 г.

Спеції

за смаком

Часник

1 шт.

Яблука

1,5 шт.

Оцет винний червоний

1,5 ст. л.

Вино червоне сухе

300 мл.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Нашаткувати капусту і цибулю тонкими смужками. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.

02

Розігріти олію в каструлі з товстими стінками і дном, викласти в олію капусту, перемішати, щоб капуста була вся в олії. Накрити зверху на каструлю кришку, тушкувати на середньому вогні протягом 10 хвилин.

03

Витягнути з каструлі дві третини капусти. Зверху на капусту в каструлі викласти половину цибулі, посолити і додати половину часнику, за бажанням додати спеції. Зверху викласти половину яблук, викласти половину капусти, яка була відкладена. Повторити шари. Зверху викласти капусту, шо залишилась.

04

Вилити в каструлю зверху вино, оцет, 5 ст. л. киплячої води. Накрити каструлю кришкою, прибрати в духовку, яка повинна бути попередньо розігріта до температури 160°C, готувати протягом 2 годин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Червона капуста у вині – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua