Мідії з вином і фенхелем - Image

Мідії з вином і фенхелем

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Мідії - двостулкові морські молюски, смачний, корисний і недорогий морепродукт, який іноді називають "устрицями для бідняків". У цих дарах моря мінімальний вміст холестерину і висока концентрація якісного білка. Крім цього вони багаті жирними поліненасиченими кислотами омега-3, вітамінами В і Е, йодом, магнієм і кальцієм. Способи приготування мідій дуже різноманітні: їх відварюють, смажать, маринують, коптять, солять, тушкують в різних соусах. У даному рецепті пропонується приготувати мідії з білим вином і фенхелем. Фенхель надасть страві приємний солодкуватий анісовий присмак і запах, а біле вино додасть свою кислинку і збагатить смак Вашої страви.

Ingredients

Вершкове масло

3 ст. л.

Фенхель

1 шт.

Цибуля-шалот

2 шт.

Мідії

500 г.

Сухе біле вино

100 мл.

Оливкова олія

3 ст. л.

Білий винний оцет

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Розтопити вершкове масло у великій каструлі. Додати подрібнений фенхель, цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 5-6 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.

02

Потім додати мідії, вино. Готувати, поки не розкриються всі мідії.

03

Далі дістати мідії. Змішати оливкову олію з винним оцетом, додати сіль, перець, добре перемішати. Зверху викласти мідії і полити бульйоном, в якому вони варилися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Мідії з вином і фенхелем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua