Узи - Image

Узи

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Назва «Узі» так само незвичайна і привертає увагу, як, власне, і сама страва. Рецепт узі – багатоетапний процес і вимагає певного часу та зусиль, але якщо ви бажаєте здивувати своїх гостей традиційною стравою арабської кухні, то не помилитесь у виборі. Рис і баранина, загорнуті в тісто - основні інгредієнти цієї страви. Ви нагодуєте досита своїх гостей, і вони гарантовано попросять добавки. Араби – професіонали в приготуванні подібних страв і знають як поєднати усю багатоплановість складових узі. Подається ця страва з салатом або несолодким йогуртом, що майстерно підкреслює його неповторні смакові якості.

Ingredients

Рис

500 г.

Горошок зелeний (свіжий або заморожений)

250 г.

Баранина

300 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Гриби

200 г.

Гвоздика мелена

3/4 ч. л.

Сіль

3 ч. л.

Фісташки свіжі

50 г.

Кунжут

2-3 ст. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Пшеничне борошно

1000 г.

Вода

250-375 мл.

Оцет

1 ст. л.

Оливкова олія

4 ст. л.

Яйце

1 шт.

Preparation steps

01

Просіяти борошно.  Додати воду, оцет і сіль (2 ч. л.), замісити густе тісто. Дуже повільно під час приготування влити олію. Місити, поки тісто не стане гладеньким і еластичним. Накрити і відставити на 30 хвилин.

02

Половину м'яса і гриби дрібно нарізати.

03

На невеликій кількості олії (в ідеалі - баранячий жир) обсмажити м'ясо, потім додати гриби і мелену гвоздику (1/2 ч. л.). Смажити 2-3 хвилини.

04

Всипати горошок. Слідом за горошком відправити заздалегідь замочений на годину в гарячій, трохи підсоленій воді, злитий і один раз промитий рис. Посолити за смаком.

05

Все залити водою так, щоб трохи прикрити продукти (приблизно на 2 склянки рису 1.5 склянки води). Довести до кипіння, перемішати, щільно накрити кришкою і поставити на самий маленький вогонь на 40 хвилин (у процесі готування не відкривати кришку). Зняти з вогню, акуратно перемішати і залишити холонути.

06

М'ясо, що залишилося і цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити.

07

Свіжі фісташки розрізати на половинки і обсмажити в олії. Викласти на тарілку. У ту ж сковорідку викласти фарш. Приправити 1/4 ч. л. меленої гвоздики і посолити. Добре обсмажити, але не пересушити. Змішати з фісташками.

08

Тісто розрізати на квадрати (щоб тісто не сохло, накрити його рушничком) і викласти в невелику піалку. На дно квадратика викласти 1 столову ложку фаршу з фісташками. Зверху викласти рис і загорнути як конверт.

09

Перевернути і викласти на деко, застелений пекарським папером. Змастити яйцем і посипати кунжутом.

10

Поставити в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин. Але стежити, щоб не пересохли. Подавати із салатом або несолодким йогуртом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Узи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua