
Суп із морквою і мигдалем
Суп із морквою і мигдалем відноситься до такого різновиду перших страв, як супи-пюре, які добре засвоюються і вельми затребувані в дитячому та дієтичному харчуванні. Французьке слово "purée" позначає "продукти, які перетерли в кашку". Подрібнення інгредієнтів до стану пюре - відмітна особливість цієї страви. Відварені до готовності інгредієнти протирають через сито, але, звичайно, зручніше, скористатися блендером. Запропонована страва готується на основі поєднання курячого бульйону, яблучного соку і води. Незвично і оригінально! В якості овочевих інгредієнтів використовуються цибуля-шалот, картопля і морква. Завдяки моркві і суміші прянощів каррі у супу яскравий, життєрадісний колір.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Shallots 250g
4 шт.
Bay Leaf
1 шт.
Ginger
0,25 ч. л.
Carmencita Curry 40g
0,75 ч. л.
Spice Cumin Ground
1 ч. л.
Homemade Butter
60 г.
Packed Potatoes
1 шт.
Carrots
680 г.
Food Studio Chicken Broth 500ml
480 мл.
Nash Sik Apple Juice 200ml
240 мл.
Akvulya Still Water 2l
300 мл.
Salt Egypt
0,75 ч. л.
Spice Black Pepper Ground
0,75 ч. л.
Almond
40 г.
Preparation steps
01
Розігріти каструлю, покласти вершкове масло, розтопити, після чого викласти в каструлю нарізану цибулю, додати лавровий лист, тертий імбир, кмин і карі. Готувати протягом 6-8 хвилин до м'якості цибулі.
02
Картоплю і моркву промити під холодною водою, очистити від шкірки. Нарізати картоплю кубиками, моркву нарізати тонкою соломкою. Додати картоплю з морквою в каструлю до цибулі. Потім влити також в сковороду бульйон і яблучний сік, воду, посолити і поперчити за смаком.
03
Довести до кипіння суміш в каструлі, зменшити вогонь, варити 20-25 хвилин до м'якості моркви. Після, витягнути з каструлі лавровий лист. Перекласти суп в чашу блендера, подрібнити до пюре. Подавати з подрібненим смаженим мигдалем.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores