
Сациві з баклажанів
Грузинська кухня - це національна кухня грузинського народу. Багато грузинських страв широко відомі в світі і стали міжнародними. У грузинській кулінарії широко використовуються овочі. А серед закусок дуже популярні різноманітні страви з баклажанів. Ось і сьогодні пропонуємо озброїтися цими синіми бешкетниками і приготувати прекрасну страву грузинської кухні - сациві з баклажанів. Баклажани дуже корисні. Вони містять клітковину, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на роботу серця, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. А ще баклажан на сході називають овочем довголіття.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Eggplant
6 шт.
Eat4fit Walnut 150g
400 г.
Garlic
4 зубчика
Young Onions
3 головки
Parsley 70g
за смаком
Cilantro 70g
за смаком
Mint 50g
за смаком
Vinegar 9% 1l
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Обрізати у баклажанів ніжки, розрізати вздовж і покласти на 10 хвилин в окріп. Потім викласти на стіл і 30 хвилин тримати під пресом.
02
Для соусу сацебелі потовкти у ступці 100 г. волоських горіхів, 1 зубчик часнику, порубати 1 головку ріпчастої цибулі. Покласти зелень кінзи і м'яти, залити склянкою кип'яченої води з оцетом і додати сіль.
03
Для фаршу розтовкти 300 г. очищених волоських горіхів, часник, червоний перець. Нарізати дрібно цибулю і петрушку.
04
У суміш додати трохи соусу сацебелі і начинити нею баклажани. Соусом, що залишився, залити баклажани зверху і на три дні поставити в прохолодне місце маринуватися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores