Грибний веллінгтон - Image

Грибний веллінгтон

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Англійське блюдо веллінгтон звичайно готується з якого-небудь м'яса, загорнутого в листкове тісто. Грибний веллінгтон - незвичайний рецепт страви з грибами, запеченими в тісті. Це дуже красиве і смачне блюдо, воістину гідне святкового столу. Для більш виразного смаку сир камамбер можна замінити сиром з блакитною або зеленою цвіллю. Печериці, розбавлені ароматними сушеними білими грибами дозволяють приготувати це чудове блюдо поза грибного сезону. Після випікання потрібно дати страві «відпочити» хвилин 10, після чого - можна розрізати і подавати. Подавати можна з будь-яким соусом за смаком, а краще з журавлинним соусом і салатом.

Ingredients

Оливкова олія

50 мл.

Печериці

4 шт.

Цибуля-порей

1 шт.

Листя шпинату

150 г.

Петрушка

1 пучок

Часник

1 зубчик

Листкове тісто

4 листа

Камамбер

200 г.

Яйця

1 шт.

Preparation steps

01

Дрібно порізати цибулю-порей, гриби, шпинат, сир камамбер, петрушку і часник.

02

Розігріти духовку до 200°С. Змастити олією і накрити пекарським папером деко.

03

Розігріти половину олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажити гриби 4 хвилини, з двох сторін. Обсмажити цибулю-порей 2 хвилини. Додати шпинат, петрушку і часник. Готувати ще хвилину. Злити зайву рідину.

04

Вирізати з тіста кружки діаметром 12 см. і розкласти їх на деко. Покласти зверху суміш зі шпинату. Зверху покласти гриби і шматочок сиру.

05

Вирізати кружки діаметром 15 см., які зможуть накрити начинку кишеньки. Заліпити краї і зробити завитки за допомогою виделки. Змастити кишеньки яйцем. Випікати 30 хвилин, до золотистої скоринки.

06

Подавати можна з будь-яким соусом на смак.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min