Борщ білоруський - Image

Борщ білоруський

Number of servings: 6Cooking time: 3 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хоча борщ і по праву вважають традиційною стравою всіх слов'ян, все ж вперше його почали готувати саме білоруси. Іншими словами ще борщ називають овочевим супом. І це по правді так, адже суп і борщ досить схожі у своєму приготуванні. Пікантним моментом в цій страві вважається те, що м'ясо не кладуть до каструлі сире, а готується воно спочатку на сковороді. Природно, в кінцевому рахунку вся страва теж буде іншою на смак. Не забудьте при подачі заправити борщ сметаною і зеленню, приготувати до нього смачні грінки зі скоринкою або ж просто хліб намазати соусом. Можна отримати надзвичайне задоволення навіть від такої буденної страви.

Ingredients for the recipe

Beef Stew
279.90 - 329.90

Beef Stew

per 1 kg

Ingredients

Beef Stew

500 г.

Boiled-Smoked Pork with Prunes

300 г.

Beetroot

400 г.

Packed Potatoes

3 шт.

Carrots

2 шт.

Packed Onion from 3kg

2 шт.

Lard

30 г.

Marinado Tomato Paste 25% 460ml

15 г.

Parsley Root

1 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

5 г.

Sausage in Dough with Stewed Cabbage 200g

2 шт.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Bay Leaf

2 шт.

KhMZ Sour Cream 20%

за смаком

Pripravka Dried Parsley Spices 10g

15 г.

Runa Vinegar 9% 0.75l

15 г.

7 Flour 1kg

20 г.

Pripravka Dill Spices 10g

30 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно підготувати продукти. Буряк промити та зварити до готовності, витягнути з води та охолодити. М'ясо (яловичину) промити, покласти в кастрюлю та залити холодною водою. Довести до кипіння, поварити 1 хвилину та злити воду, м'ясо промити. Залити новою водою, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася, зменшити вогонь.

02

Буряк почистити та промити. Додати в кастулю цибулину, невелику морквину, корінь петрушки із зеленню. Періодично знімаючи піну. Через 20 хвилин покласти копчені ребра та варити до готовності яловичини.

03

Коли м'ясо буде готове, витягнути його з бульйону. Варені зелень та корнеплоди витягнути та викинути. М'ясо нарізати на порції та повернути до бульйону. Картоплю нарізати часточками та покласти в бульйон до м'яса. Потім потрібно приготувати зажарку. Морквину та цибулину, котрі залишилися, почистити та промити. Цибулину нарізати дрібними кубиками, моркву тонкою соломкою.

04

Розігріти сковорідку із салом та обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву та смажити ще 5 хвилин. Додати борошно, перемішати, покласти томатну пасту, залити 200 мл. бульйону та знову перемішати. Додати оцет, приправити сіллю та цукром, перемішати та готувати хвилини 3, потім зняти з вогню.

05

Потім сосиски нарізати крупною соломкою. Варений буряк почистити та нарізати тонкою соломкою. Коли буде готова картопля, додати буряк, зажарку та сосиски. Поварити ще 5 хвилин та зняти з вогню накрити кришкою та дати настоятися приблизно 30 хвилин. Борщ розлити по тарілкам, покласти сметану та посипати дрібно порізаним кропом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min