Зелений борщ - Image

Зелений борщ

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Рецептів червоного борщу існує дуже багато. Мабуть, у кожному регіоні свій рецепт, відмінний від інших. Але не варто забувати і про борщ зелений. Чимало є людей, які віддають перевагу саме зеленому борщу, аніж червоному. Якщо розібратися, то по суті зелений борщ - це суп зі щавлем. У Росії його ще називають "зелені щі ". Але історично склалося, що його ми стали називати зеленим борщем. Завдяки цьому ж щавлю страва і має характерний колір - зелений. А щавель, як відомо, дуже корисний. І не тільки навесні, але і в інші пори року. Адже він сприяє поліпшенню травлення, наділений лікувальними властивостями. Тому і вся страва не тільки смачна, але і корисна.

Ingredients

М'ясо

400 г.

Щавель

100 г.

Морква

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Картопля

3 шт.

Яйце

3 шт.

Зелень петрушки

за смаком

Масло вершкове

50 г.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Preparation steps

01

Зварити бульйон. Посолити і поперчити за смаком. Додати нарізану великими шматками моркву і цибулю.

02

Зварити яйця вкруту і дати їм охолонути.

03

Зварене м'ясо дістати з бульйону і подрібнити.

04

Почистити картоплю і нарізати невеликими шматками. Кинути в каструлю. Туди ж кинути подрібнене м'ясо.

05

Помити щавель, дрібно нарізати.

06

Яйця порізати на шматочки не крупніше гороху.

07

Коли картопля звариться, кинути в бульйон нарізаний щавель. Варити на середньому вогні до 5 хвилин.

08

Додати нарізану зелень і яйця. Варити протягом 1-2 хвилин.

09

Додати в каструлю шматочок вершкового масла, після чого варити ще 1-2 хвилини.

10

Дати борщу настоятися не менше 15 хвилин, після чого подавати на стіл.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Зелений борщ – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua