
Тірамісу класичний
Існує багато рецептів тірамісу і стільки ж способів його оформлення: наприклад, випечені коржі бісквіту укладають шарами на блюдо, просочують кавовим сиропом, потім покривають кремом; або готовий бісквіт нарізають шматочками в роз'ємну форму, заливають ніжним вершковим кремом; 3-ій варіант - «савоярді» вмочують у суміші кави і вина або ж сиропі з фруктів, викладають у невеликі формочки або креманки і поливають збитими вершками або кремом. Потрібно обов'язково пам'ятати, що через вміст у складі крему з сирих яєць, зберігати цей італійський десерт (назва якого, до речі, перекладається як "підбадьори мене"), рекомендується в холодильнику не більше 2-3 днів.
Ingredients
Сир "Маскарпоне"
500 г.
Печиво "Савоярді"
250 г.
Яйця курячі
4 шт.
Цукрова пудра
100 г.
Зварена натуральна кава
125 мл.
Десертне вино
2 ст. л.
Какао-порошок
за смаком
Preparation steps
01
Перед приготуванням тірамісу покласти маскарпоне в холодильник. Сир для тірамісу повинен бути дуже холодний, інакше крем вийде рідким.
02
Для класичного рецепту тірамісу обов'язково потрібно взяти яйця кімнатної температури і відокремити білки від жовтків.
03
Збити в окремому посуді міксером жовтки з половиною цукру до світло-жовтого кольору.
04
Білки збити з пудрою, що залишилася, до дуже міцної густої піни.
05
З'єднати сир з жовтками, перемішати.
06
Поступово змішати, тобто додати збиту суміш з білків, перемішуючи обережно, щоб не порушити структуру білкової маси.
07
Викласти шар печива, щільно один до одного в прямокутну форму або прямо на блюдо, і зверху з ложки кожне печиво потрошку полити сумішшю лікеру і кави.
08
Покрити печиво рівним шаром половини крему.
09
Знову укласти інші бісквітні палички і розрівняти по всій їх поверхні залишок крему.
10
Прибрати тірамісу в холодильник на 6-8 годин для просочення.
11
Потім за допомогою сита посипати його какао, натертим шоколадом або шоколадною крихтою.
12
Нарізати готовий тірамісу на окремі порції і подати до столу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores