
Різото із сьомгою
Різото із сьомгою - один із нескладних в приготуванні варіантів різото. Оскільки головний інгредієнт цього чудового блюда - рис, дуже важливо вибрати "правильний", найбільш підходящий для різото рис. Вимоги такі: рис повинен бути дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Правильно вибрали сорт рису - півсправи зроблено. Тепер ще раз уважно прочитайте рецепт. У ньому описується спосіб приготування рису, бо готуєте Ви не просто рис з сьомгою, а різото. Найголовніше - додавати в рис бульйон (в даному випадку овочевий) порціями, поступово, помішуючи. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Швидко і смачно!
Ingredients
Сьомга
150 г.
Рис
200 г.
Цибуля-шалот
50 г.
Сир пармезан
50 г.
Масло вершкове
30 г.
Кріп
5 г.
Лимони
40 г.
Часник
1 шт.
Бульйон овочевий
650 мл.
Вино біле сухе
70 мл.
Олія оливкова
15 мл.
Preparation steps
01
Цибулю з часником очистити і дрібно нарізати. Сир пармезан натерти. Довести до кипіння овочевий бульйон.
02
Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію і третину вершкового масла, обсмажувати цибулю на середньому вогні 1 хвилину, всипати часник і готувати ще 10 секунд, додати рис. Помішуючи обсмажити протягом 1 хвилини.
03
Влити в сковороду вино, воно повинно випаруватися, влити бульйон так, щоб він був на одному рівні з рисом, тушкувати протягом 18 хвилин, при цьому постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру його випарювання.
04
Вичавити лимонний сік, подрібнити кріп, рибу нарізати невеликими смужками. Натерти сіллю і перцем шматочки риби, скропити лимонним соком.
05
Додати в сковороду вершкове масло, перемішати, посолити за смаком, додати тертий пармезан.
06
Додати в різото рибу, перемішати. Тушкувати протягом 30 секунд. При подачі розкласти різото по тарілках, присипати кропом і тертим пармезаном.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores