
Грецький пиріг із рисом та картоплею (Пататопіта)
Існує дуже багато різних рецептів пирогів. При чому не тільки солодких. Ми вам пропонуємо рецепт пирога з рисом і картоплею, який приємно здивує вас своїм незвичайним смаком. Ви можете насолоджуватися таким пирогом сидячи вдома за приємною вечерею в колі сім'ї, або ж подавати його гостям, які зібралися у вас з приводу невеликого свята. Та що там, цей пиріг навіть зі звичайного вечора зробить свято. Адже він досить поживний, щоб послужити основною стравою. Досить просто зробити до нього простий салатик - і ваша повсякденна вечеря перетвориться у дещо більше. Пиріг приємно здивує вас і ваших гостей своїм смаком.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Potatoes
1 кг.
Steamed Rice
200 г.
Chicken Egg C0 1pc
2 шт.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
50 мл.
Auchan Ground Nutmeg 55g
3 г.
Mint 50g
5 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
400 мл.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Яйце збити з сіллю. Додати оливкову олію і просіяне борошно. Замісити тісто, скачати в кулю і накрити його харчовою плівкою. Залишити тісто на 15-20 хвилин.
02
Молоко підігріти. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре, додавши молоко.
03
Рис залити водою і відварити близько 7-10 хвилин. Викласти в друшляк, щоб вода стекла. Додати рис до пюре. М'яту помити, просушити і подрібнити.
04
До картопляно-рисової суміші додати оливкову олію, мускатний горіх і м'яту. За смаком додати сіль, перець і добре перемішати. Тісто дістати, розділити на 2 частини і розкачати. Духовку розігріти до 190°C.
05
Викласти один пласт тіста у форму, потім начинку і накрити другим пластом. Зліпити краї, змастити яйцем і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores