Пряний марокканський суп із нутом - Image

Пряний марокканський суп із нутом

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Таке чудове перше блюдо може завжди прикрасити й урізноманітнити будь-який сімейний обід. Адже воно багате корисними речовинами, так як приготовлене на основі турецького гороху нут, плоди якого володіють високим вмістом антиоксидантів, білка і важливих для людського організму мінералів, таких як залізо і кальцій. Також нут знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, гіпертонії, інфаркту і уповільнює процеси старіння шкіри. Такий марокканський суп можна приготувати і на основі овочевого бульйону, тоді він підійде для вегетаріанців. Незважаючи на свою простоту, суп є насиченим, так як виходить досить пряним.

Ingredients

Оливкова олія

1 ст. л.

Середня цибулина

1 шт.

Стебло селери

2 шт.

Кумин

2 ч. л.

Мелений чорний перець

за смаком

М'ясний бульйон

600 мл.

Томати у власному соку

400 г.

Консервований нут

400 г.

Сік лимона

0,5 шт.

Часник

1 зубчик

Петрушка

за смаком

Preparation steps

01

Нагріти олію і обсмажити порізану дрібно цибулю і селеру до м'якості, близько 10 хвилин.

02

Додати кумин і смажити ще хвилину.

03

На вогонь поставити бульйон. У киплячий бульйон додати цибулю, селеру, томати, нут, подрібнений часник і чорний перець, залишити кипіти 8 хвилин. Влити лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Додати спеції за смаком, прикрасити зеленню, подавати з лавашем.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 h 30 min