Мусака з цвітної капусти - Image

Мусака з цвітної капусти

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Мусака - традиційна страва на Балканах та Близькому Сході. Рецептів приготування цієї страви велика безліч. У Греції, наприклад, мусаку часто готують з баклажанів з оливковою олією, помідорів і баранини. Не рідко також використовують картоплю, гриби і кабачки. У нашому випадку головним інгредієнтом є цвітна капуста, але це вже турецький варіант мусаки. Блюдо досить просте і економне, приготувати можна відразу велику кількість порцій. Виходить дуже соковитим, ніжним, ситним, і прекрасно підійде для сімейної вечері.

Ingredients

Цвітна капуста

1 качан

Фарш м'ясний

300 г.

Цибуля

2 шт.

Часник

2 зубчики

Яйця

5 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Петрушка

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Вершкове масло

50 г.

Сухарі панірувальні

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю дрібно порізати, спасерувати на соняшниковій олії. Додати фарш, обсмажити разом із цибулею, помішуючи. Посолити, поперчити, додати нарізані часник і петрушку. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин.

02

Цвітну капусту розділити на великі суцвіття і бланшувати 5 хвилин у підсоленій воді.

03

Форму для запікання змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями.

04

Остиглі бланшировані шматочки цвітної капусти розділити на дрібніші, половину викласти на дно форми, на них розподілити підготований фарш, а поверх нього викласти залишки цвітної капусти.

05

Яйця вилити у форму, посипати сухарями, зверху розподілити шматочки вершкового масла.

06

Поставити форму в духовку, розігріту до 170°C на 40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min