
Шоколадний глінтвейн
Коли за вікном мете січнева завірюха, особливо хочеться чогось зігріваючого і тонізуючого. Але чай пити не хочеться, та й кава набридла. Тоді приготуйте глінтвейн – підбадьорливий напій, незамінний в холодні зимові вечори. Безсумнівно, підніме Вам настрій. Класичний рецепт глінтвейну включає червоне вино, нагріте до певної температури (як правило, це 70-80°С), спеції і прянощі. Туди ж додають соковиті дольки апельсинів і лимонів. Пропонований рецепт урізноманітнить Ваше звичне уявлення про цей напій, адже він шоколадний. І так, насправді, подвійно смачніше. Випити глінтвейн – вже відмінний привід провести приємний теплий вечір у родинному колі чи веселій компанії друзів.
Ingredients
Цукрова пудра
400 г.
Какао-порошок
200 г.
Кориця (паличка)
2 шт.
Аніс
8 шт.
Шоколад чорний 70%
500 г.
Мандарини
2 шт.
Розмарин
1 стебло
Вино червоне фруктове
700 мл.
Preparation steps
01
У каструлю влити 500 мл. води, додати цукор, какао-порошок, а також спеції, поставити суміш на вогонь, довести до кипіння.
02
Забрати каструлю з вогню, додати розламаний шоколад, збити блендером до однорідної маси. Шоколад повинен розчинитися.
03
Додати нарізані мандарини, всипати розмарин, залишити на 10 хвилин.
04
Влити в суміш червоне вино, поставити на вогонь, підігріти. Подавати теплим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores