
Сациві з баклажанів
Грузинська кухня - це національна кухня грузинського народу. Багато грузинських страв широко відомі в світі і стали міжнародними. У грузинській кулінарії широко використовуються овочі. А серед закусок дуже популярні різноманітні страви з баклажанів. Ось і сьогодні пропонуємо озброїтися цими синіми бешкетниками і приготувати прекрасну страву грузинської кухні - сациві з баклажанів. Баклажани дуже корисні. Вони містять клітковину, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на роботу серця, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. А ще баклажан на сході називають овочем довголіття.
Ingredients
Баклажан
6 шт.
Горіх волоський
400 г.
Часник
4 зубчика
Перець червоний стручковий
0,25 стручка
Цибуля ріпчаста
3 головки
Петрушка
за смаком
Кінза
за смаком
М'ята
за смаком
Оцет
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Обрізати у баклажанів ніжки, розрізати вздовж і покласти на 10 хвилин в окріп. Потім викласти на стіл і 30 хвилин тримати під пресом.
02
Для соусу сацебелі потовкти у ступці 100 г. волоських горіхів, 1 зубчик часнику, порубати 1 головку ріпчастої цибулі. Покласти зелень кінзи і м'яти, залити склянкою кип'яченої води з оцетом і додати сіль.
03
Для фаршу розтовкти 300 г. очищених волоських горіхів, часник, червоний перець. Нарізати дрібно цибулю і петрушку.
04
У суміш додати трохи соусу сацебелі і начинити нею баклажани. Соусом, що залишився, залити баклажани зверху і на три дні поставити в прохолодне місце маринуватися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores