
Содовий хліб
Ароматний содовий хліб став відомим завдяки ірландським кулінарним традиціям, де він є невід'ємною частиною щоденної трапези. Однак свій відбиток у рецепт содового хліба внесли також індіанці, які використовували замість соди золу. Основними інгредієнтами класичного содового хліба є житнє борошно, сода, сіль, а також вершки. Содовий хліб є різновидом бездріжджового хліба, тому його приготування не вимагає великих зусиль. Важливою перевагою такого хліба є полегшення процесу травлення і швидка засвоюваність.
Ingredients
Борошно житнє
450 г.
Сода
1 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Вершки
350 мл.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 230°C. У велику миску просіяти через сито сіль, соду і борошно. Перемішати. Зробити гірку із борошняної суміші. Зробити в центрі ямку, влити в неї вершки, замісити тісто.
02
Перекласти тісто на дошку, яку необхідно присипати борошном. Протягом декількох секунд місити тісто. Перекласти на деко, надавши тісту форму круглої буханки, висотою 2,5 см.
03
Випікати протягом 15 хвилин, після чого зменшити температуру духовки до 200°C, продовжити випікати ще 20 хвилин до готовності.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores