
Пряний марокканський суп із нутом
Таке чудове перше блюдо може завжди прикрасити й урізноманітнити будь-який сімейний обід. Адже воно багате корисними речовинами, так як приготовлене на основі турецького гороху нут, плоди якого володіють високим вмістом антиоксидантів, білка і важливих для людського організму мінералів, таких як залізо і кальцій. Також нут знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, гіпертонії, інфаркту і уповільнює процеси старіння шкіри. Такий марокканський суп можна приготувати і на основі овочевого бульйону, тоді він підійде для вегетаріанців. Незважаючи на свою простоту, суп є насиченим, так як виходить досить пряним.
Ingredients for the recipe
Ingredients
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
1 ст. л.
Celery Stalk
2 шт.
Kamis Cumin 15g
2 ч. л.
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Meat broth Big spoon 10g
600 мл.
Hurman Peeled Tomatoes in Their Own Juice 320g
400 г.
Auchan Canned Chickpea
400 г.
John Top Lemon Dressing 230ml
0,5 шт.
Garlic
1 зубчик
Parsley 70g
за смаком
Preparation steps
01
Нагріти олію і обсмажити порізану дрібно цибулю і селеру до м'якості, близько 10 хвилин.
02
Додати кумин і смажити ще хвилину.
03
На вогонь поставити бульйон. У киплячий бульйон додати цибулю, селеру, томати, нут, подрібнений часник і чорний перець, залишити кипіти 8 хвилин. Влити лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Додати спеції за смаком, прикрасити зеленню, подавати з лавашем.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores