
Мариновані опеньки
Якщо ви є завзятим грибником, то можете відправитися на "грибне полювання" з друзями. І бажано зібрати якомога більше цих грибочків, щоб надовго вистачило. А ті, хто економить свій час, можуть купити заморожені опеньки у крамниці. Звичайно ж, ви можете вживати гриби і смаженими, і варенними, і маринованими. Але ми, мабуть, зупинимося на останньому варіанті. Маринувати зовсім не складно, і у такому вигляді опеньки придатні до вживання декілька місяців, головна умова - зберігати їх у прохолодному місці. Що ж, відмінна закусочка до столу повинна вийти. І ще дуже важливий момент: готовими опеньки будуть через декілька днів, доведеться трішечки потерпіти. Пригощайтесь!
Ingredients
Опеньки
1 кг.
Цукор
2 ст. л.
Сіль
4 ч. л.
Оцет 9%
50 мл.
Гвоздика
4 шт.
Лавровий лист
2 шт.
Перець чорний (горошком)
за смаком
Перець запашний
за смаком
Preparation steps
01
Опеньки гарненько промити під водою, а краще, якщо їх перед цим потримати у воді, щоб вони очистилися від зайвого бруду. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх не слід розморожувати.
02
Помістити чисті опеньки в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Далі цю воду злити, промити ще раз гриби, і залити свіжою водою. Варити 40 хвилин.
03
Після того, як опеньки зваряться, перелити грибний відвар (використати для маринаду) в іншу ємність (необхідно 1 л.). У маринад додати оцет, цукор, гвоздику, перець чорний, запашний перець, сіль, лавровий лист.
04
Довести маринад до кипіння і залити ним гриби. Кип'ятити ще 15 хвилин. А тим часом простерелізувати банки на пару: наприклад, прокип'ятити їх у великій каструлі 10 хвилин, при цьому обов'язково на дно покласти ганчірку, щоб не полопалися, (як варіант, можна ще й в духовій шафі).
05
Грибки розкласти в простерелізовані банки, залити маринадом і закатати. Поставити в холодне темне місце. Через декілька днів можна вживати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores