Мамалига - Image

Мамалига

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Мамалига перенесе вас у старовинні часи, коли на вулицях було чути шум і скрип кінних возів, люди освітлювали вулиці лампами на гасі, а в небі ще не літали літаки. Це румунське блюдо дуже ситне, корисне і легке в приготуванні. Мамалига являє собою тверду масу з крутозавареної каші. Зовні вона схожа на шматок сиру. Зокрема, і готується мамалига з сиру ементаль і пармезану. Кукурудзяне борошно, яке входить до складу страви, дуже корисне для організму, оскільки воно не таке важке, як пшеничне або житнє. Подавати це незвичайне блюдо ви можете зі шкварками, яйцем або ж грибами. Внесіть в будинок дух традицій!

Ingredients

Кукурудзяна мука

300 г.

Вода

1 л.

Ементальський сир

200 г.

Копчена корейка / грудинка

100 г.

Вершкове масло

80 г.

Сир пармезан тертий

80 г.

Сіль

щіпка

Preparation steps

01

Довести до кипіння літр води у великій каструлі.

02

Додати сіль і рівномірно всипати кукурудзяне борошно, постійно помішуючи дуже великою дерев'яною ложкою або краще пласкою дерев'яною палицею, щоб не утворювалися грудочки.

03

Варити, постійно помішуючи, 40 хвилин.

04

Змастити вершковим маслом деко з високими краями або форму для духовки.

05

Викласти на деко гарячу мамалигу, чергуючи з порізаним сиром.

06

Злегка підсмажити на вершковому маслі корейку, порізану тонкими смужками.

07

Викласти зверху на мамалигу, посипати тертим сиром.

08

Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.

09

Подавати на стіл у гарячому вигляді.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min

Мамалига – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua