
Телятина під кремом із тунця
Vitello tonnato або телятина під кремом із тунця – традиційна холодна закуска (antipasti) італійської кухні, батьківщина якої П'ємонт. Ця страва давно полюбилася усіма дегустаторами за незвичне смакове поєднання – варена телятина і кремоподібний соус з тунця. Перед варінням вирізку потрібно обтягнути ниткою, інакше після приготування телятина буде пухкою і розпадатися. Залишити м'ясо остигати в бульйоні. Можна також варити телятину в білому вині. Крем по консистенції повинен бути не дуже густим, тому додавайте більше олії. Пастою з тунця, що залишилася, можна намазати тости.
Ingredients
Телятина
1 кг.
Тунець консервований в олії
100 г.
Яйце куряче
3 шт.
Каперси
1,5 ч. л.
Сік лимонний
1,5 ч. л.
Олія оливкова
5 ст. л.
Анчоуси
1,5 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Лавровий лист
за смаком
Preparation steps
01
Відварити м'ясо в каструлі з морквою, цибулею і лавровим листом, сіллю протягом 1,5-2 годин. Після чого, остудити.
02
Тунець розчавити виделкою, покласти в чашу блендера, вбити 3 жовтка і 1 білок, додати каперси з анчоусами, влити лимонний сік. Збити блендером, періодично додавати оливкову олію.
03
Нарізати м'ясо тонкими скибочками, викласти на тарілку, полити зверху кремом, прикрасити каперсами. Подавати холодним.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores