
Фаршировані кальмари
М'ясні страви набридли, а хочеться чогось легкого і пікантного? Згадайте про морепродукти. Кальмари вважаються цінним океанічним делікатесом. Складнощі в чищенні кальмара викликають нерішучість господинь готувати страви з цим морепродуктом. Однак насправді почистити кальмарів неважко. Досить буде опустити тушку спочатку в окріп, а потім у крижану воду. Таким чином плівочки легко буде зняти. Важливо видалити і кольорові, і прозорі плівки. Інакше після обсмажування вони стануть жорсткими, а сама тушка стає менше. Правильно приготувавши кальмарів, Ви отримаєте дивовижно м'яку і соковиту страву, яка стане кращою прикрасою Вашого святкового столу.
Ingredients
Тушка кальмара
6 шт.
Морква
2 шт.
Кабачок
2 шт.
Перець солодкий
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Часник
6 зубчиків
Петрушка
1 пучок
Кріп
1 пучок
Сметана
3 ст. л.
Молоко
100 мл.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Овочі помити, почистити. Кабачки порізати кружальцями. Почистити кальмари, зняти плівку.
02
Моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на олії, додати порізаний солодкий перець і цибулю.
03
Обсмажити кабачки. Після обжарювання, кабачки порубати великою соломкою і додати до овочевої масі.
04
Додати посічену зелень і часник, чорний перець і сіль за смаком і перемішати майбутню начинку.
05
Сметану змішати з молоком. Кальмари начинити готовою овочевою масою і укласти в каструлю, залити сметанним соусом.
06
Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння і тушкувати під кришкою 2 хвилини. Можно обжарити.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores