Яблучна пастила - Image

Яблучна пастила

Number of servings: 5Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Пастила - це досить давня страва російської кухні. Кажуть, що готували пастилу ще в XVI столітті, і за переказами, почали її готувати жителі Підмосков'я. Звичайно, існували й аналоги в інших країнах, наприклад в Європі. Виготовляли її з пюре яблук кислих сортів з додаванням м'якоті різних ягід. Важливим компонентом пастили вважався і мед. Природно, традиційно пастилу виготовляли в печі. Таким способом вона рівномірно підсихала. Десерт виходив дуже смачний, і в той же час досить корисний, тому що в ньому немає продуктів, які були б не корисні чи шкідливі. Таким чином ви отримаєте дуже швидку закуску до чаю або кави.

Ingredients

Яблука

2 кг.

Кориця

за смаком

Ваніль

за смаком

Вода

3 ст. л.

Preparation steps

01

Вийняти серцевину яблук, нарізати часточками. Викласти часточки яблук в каструлю з товстими стінками, додати 3 столових ложки води, накрити кришкою. Варити 15 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

02

Викласти яблука в блендер, додати корицю і ваніль, зробити пюре. Поставити каструлю з яблучним пюре на невеликий вогонь, поки практично вся вода не випариться.

03

Викласти яблучну масу на деко тонким шаром і висушити в духовці  протягом 15 хвилин при температурі 100°C.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Яблучна пастила – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua