
Аліванка
Дуже складно сказати точно, хто і коли приготував цю страву. Кулінарні книги і навіть інтернет мовчать із цього приводу. Але те, що ця страва дуже смачна - це правда. Приготувавши її лише один раз, вона вкорениться у вашому сімейному раціоні надовго. А все завдяки тому, що це чудовий домашній десерт. Аліванку не дуже складно готувати, при цьому вона дуже ніжна на смак. А все завдяки тому, що головним інгредієнтом тут є кисломолочний сир. Як відомо, він збагачує організм кальцієм. А ще цей білковий продукт не дуже калорійний, навіть навпаки. Такий десерт порадує вашу сім'ю навіть холодною зимою або спекотним літом.
Ingredients
Сир
600 г.
Яйця
6 шт.
Борошно кукурудзяне
250 г.
Борошно пшеничне
3 ст. л.
Вершкове масло
3 ст. л.
Сметана
200 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Сир ретельно розтерти з яйцями і сіллю. Розігріти духовку до 180°C.
02
Всипати просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно, покласти розм'якшене вершкове масло, добре перемішати.
03
Додати 100 г. сметани, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, викласти тісто, розрівняти.
04
Запікати до готовності. Подати зі сметаною.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores