Спагеті "алла путтанеска" - Image

Спагеті "алла путтанеска"

Number of servings: 6Cooking time: 15 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Приголомшлива італійська страва сицилійської кухні. Обов'язково сподобається всім любителям солоного і гострого. Готується швидко і легко, одним словом, на швидку руку. Дві основних складових рецепта: спагетті і ароматний соус до них. Готують соус італійці з тих продуктів, які під рукою: цибуля, часник, помідори, маслини, анчоуси, перець, орегано. Склад соусу може відрізнятися в залежності від регіону. Сицилійці додають у нього червоний гострий перець, неаполітанці кладуть багато орегано. Любителям вина можна подати до цієї страви келих червоного вина.

Ingredients

Спагеті

500 г.

Анчоуси солоні в олії

50 г.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Маслини

150 г.

Часник

4 шт.

Помідори консервовані

400 г.

Каперси

1 ст. л.

Олія оливкова

70 мл.

Петрушка

20 г.

Перець чилі мелений

1 ч. л.

Орегано сушений

1 ст. л.

Сир пармезан

за смаком

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

У каструлю налити 5 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати спагеті.

02

Налити оливкову олію в глибоку сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати подрібнені анчоуси, цибулю, каперси і часник, протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.

03

Додати в сковороду перець чилі і орегано. Перемішати всі інгредієнти, готувати протягом 1 хвилини, після додати нарізані помідори, крупно нарізані маслини.

04

Долити в сковороду води, до консистенції густого соусу, готувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

05

Додати чорний перець в соус. Змішати спагеті з соусом, додати подрібнену петрушку. Прикрасити зверху тертим пармезаном.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Спагеті "алла путтанеска" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua