
Олів'є із креветками
Салат "Олів'є" став легендою в радянський час. Без нього на обходився жоден бенкет. А що вже говорити про свято Новий Рік в радянський час. Готувати салат "Олів'є" тридцять першого грудня стало вже доброю старою радянською традицією. А між іншим, назву свою салат отримав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. Він створив у Москві на початку 60 -х років XIX століття ресторан паризької кухні «Ермітаж». І свій шедевр, салат "Олів'є", він створював саме в Москві, підлаштовуючись під кулінарні смаки москвичів того часу. Ось така от історія у цього салату. Рецептів салату "Олів'є" з тих пір розвелося чимало. Сьогодні ми вам пропонуємо поекспериментувати і приготувати салат "Олів'є" з креветками.
Ingredients
Креветки варені
150 г.
Картопля
2 шт.
Морква
1 шт.
Яйця
2 шт.
Огірки мариновані
8 шт.
Горошок консервований
100 г.
Яблука
1 кг.
Майонез
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Креветки варити до готовності, почистити. Картоплю і моркву варити, не очищаючи. Яйця зварити вкруту.
02
Картоплю, огірки, яйця і моркву почистити і порізати невеликими кубиками. Яблука натерти на крупній терці. Все змішати і додати горошок.
03
Посолити, поперчити, заправити майонезом за смаком. Добре перемішати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores