
Грушеве "згущене молоко"
Звичайно простіше купити в магазині баночку згущеного молока, якщо вона потрібна, приміром, для крему в торт або ще куди-небудь. Але наш варіант приємніший, вигідний і цікавий. Переконайтеся і ви, що за нашим рецептом згущене молоко виходить ще смачніше і корисніше. Адже, по-перше, ви готуєте її самі з тих продуктів, які самі взяли, ви точно впевнені, що вони натуральні і корисні. Груша надає особливого смаку солодощам, адже погодьтеся, на полицях магазинів таке навряд чи знайдеш. Ну і звичайно ж той факт, що вона може довго зберігатися, чекаючи потрібного моменту, теж не залишає нікого байдужим. Адже ви будете впевнені, що смачне домашнє згущене молоко завжди під рукою.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Pear
5000 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
3000 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
3000 мл.
Baking Soda 500g
1 ч. л.
Preparation steps
01
Груші потрібно попередньо очистити від шкірки і серцевини, порізати дрібними шматочками (пластинками). Засипати цукром і варити 1 годину на повільному вогні, час від часу помішуючи.
02
По закінченні цього часу груші повинні пустити чималу кількість соку. Потім додати соду і влити молоко. Варити ще 4 години на повільному вогні. Молоко наче відділяється від соку у вигляді грудочок, які набувають карамельний колір. Потім потрібно всю цю масу трохи остудити і в блендері збити до однородності.
03
Довести все до кипіння на повільному вогні і можна закривати в стерильні банки. З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 12 півлітрових баночок.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores