
Скумбрія із травами та лимоном, запечена у фользі
Страви, запечені в духовці, лідирують за рейтингом найкорисніших та простих у приготуванні. Коли ведеться мова про рибу, а особливо про скумбрію, то ми не знайдемо майже жодного байдужого до таких кулінарних шедеврів. По-перше, під час запікання зберігаються всі корисні якості риби. По-друге, скумбрія – невичерпне джерело цінних мікроелементів, жирів і мінеральних речовин. Особливо слід потішити цією стравою дітей та вагітних жінок. Вживання м’яса скумбрії, наповненого необхідними для організму жирами та вітамінами, забезпечить здоровий розвиток дитини і допоможе запобігти послаблення імунітету. Найчастіше скумбрія подається з кислуватими соусами. Лимон та свіжа зелень здатні якнайкраще підкреслити смакові якості цієї страви.
Ingredients
Скумбрія (цілі тушки)
4 шт.
Масло вершкове
30 г.
Лимон
1 шт.
Петрушка
25 г.
Базилік (пучок)
1 шт.
Каперси
10 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Цілі тушки риби промити, обережно, щоб не поранити жовчний міхур, розрізати гострим ножем черево, випатрати. Ретельно промити кожну рибину холодною водою і всередині і ззовні. Обсушити паперовими серветками.
02
Кожну тушку покласти на складений вдвоє лист фольги, причому його розмір повинен бути значно більшим за саму рибину. Огорнути рибу фольгою, закріпити кінці та запікати при температурі 200°С 30-40 хвилин.
03
Готову скумбрію гарячою подавати на стіл, прикрасити лимонними часточками та свіжою зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores