
Куряча запіканка з броколі
Запіканки бувають не тільки солодкими. Одна з таких - куряча запіканка з брокколі. Як відомо, курка - це джерело білка. Її корисно з'їсти навіть увечері, тому що білок не калорійний, а це має зацікавити тих, хто стежить за фігурою. До того ж брокколі дуже корисний для організму. Даремно його ігнорують багато господинь. У ньому багато вітаміну С, К; також він добре сприяє схудненню. Іншими словами, ця страва нібито створена для тих, хто збирається худнути або переживає за свою вагу. Відмінний мікс смаку та користі.
Ingredients
Курка
1500 г.
Петрушка
2 шт.
Сметана
4 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Сир чеддер
200 г.
Молоко
100 мл.
Хлібні крихти
4 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Брокколі
500 г.
Вершкове масло
25 г.
Шавлія
2 шт.
Рослинна олія
4 ст. л.
Мелений мигдаль
3 ст. л.
Preparation steps
01
Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.
02
Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл. курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні протягом 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.
03
Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк. Дати обсохнути.
04
Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Цибулю очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати сир, добре перемішати.
05
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.
06
Зверху посипати сирно - хлібною сумішшю. Поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хв.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores