
Буряк, маринований із часником
Буряк, маринований із часником - це чудова закуска на всі часи. Крім того, це ще й неймовірно корисна закуска. Буряк хороше джерело вітаміну C, міді та фосфору. Буряк усуває токсини в організмі. Прийом в їжу буряка запобігає появі або зростанню злоякісних пухлин. Ця властивість набуває чинності завдяки наявності в буряку фолієвої кислоти, яка сприяє створенню нових клітин. Буряк також має омолоджуючі властивості. Він вживається як загальнозміцнюючий, що покращує травлення і обмін речовин засіб. Часник же незамінний взимку. Він оберігає наш організм від застуди і всяких хвороб. Тому взимку така закусочка з відвареною або смаженою картопелькою просто незамінна.
Ingredients
Буряк
500 г.
Часник
4 зубчики
Винний оцет
4 ст. л.
Цукор
2 ст. л.
Лавровий лист
2 шт.
Сіль
за смаком
Духмяний перець
за смаком
Preparation steps
01
Промити буряк і потім щільно загорнути його у фольгу, запекти в духовці протягом приблизно 1,5 години, до готовності. Витягнути буряк із духовки і залишити її остигати.
02
Налити в каструлю близько 250 мл. води. Туди ж додати пару горошин духмяного перцю, лавровий лист, цукор і сіль за смаком.
03
Довести воду до кипіння і кип'ятити приблизно 5 хвилин, потім остудити до теплого стану.
04
Часник очистити і нарізати тонкими пластинками. Остиглий буряк почистити і порізати невеликими тонкими шматочками.
05
У банку скласти пластинки буряку, періодично присипаючи їх часником. Туди ж додати трохи винного оцту.
06
У банку налити остиглу воду і закрити щільно кришкою. Банку прибрати в холодильник на дві доби.
07
Маринований буряк можна використовувати для салатів, перших страв або як гарнір до картоплі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores