Запіканка з баклажанів з помідорами - Image

Запіканка з баклажанів з помідорами

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Запіканка з баклажанів з помідорами порадує вас в будь-яку пору року. Цю страву впевнено можна назвати яскравою, стравою гарного настрою. Завдяки її барвистим компонентам вона розтопить душу кожного. Ароматні баклажани, соковиті помідори, ароматна цибуля, базилік, часник і мускатний горіх зроблять страву смачною, поживною, насиченою корисними вітамінами, емоціями і радістю. А ось сир моцарелла покриє запіканку ніжною плівочкою, що тягнеться, додавши страві вишуканості. І не забудьте про червоне вино, яке трохи сп'янить ваші думки. Але пам'ятайте, готувати таку радість потрібно тільки в хорошому настрої!

Ingredients for the recipe

Packaged Eggplants
40.00 - 59.90

Packaged Eggplants

per 1 kg

Ingredients

Packaged Eggplants

4 шт.

Onion

1 шт.

Basil in Pot

2 ст. л.

Tomato

800 г.

Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g

200 г.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

150 г.

Bastida Me Gusta Red Wine 0.75l

150 мл.

Garlic

4 зубці

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

4 ст. л.

Eco Ground Nutmeg

2 щіпки

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Баклажани вимити, два з них нарізати невеликими кубиками, решту - тонкими поздовжніми пластинами. Пластини посипати сіллю і відставити на 25-30 хв.

02

Цибулю і часник очистити, дрібно нашаткувати. Помідори вимити, нарізати часточками.

03

Промити баклажани від солі, обсушити. Обсмажити в 2 ст. л. розігрітої рослинної олії, по 2 хв. з кожного боку. Перекласти в миску.

04

Решту олії розігріти в сотейнику, покласти цибулю і кубики баклажанів. Обсмажити, помішуючи, 5 хв. Додати часник, помідори, вино, приправити сіллю і перцем. Дати закипіти і тушкувати без кришки 15 хв. Додати базилік, через 1 хв. зняти з вогню.

05

Прямокутну силіконову форму для запікання збризнути водою. Перекласти в неї третину пластин баклажанів, потім половину томатної начинки і половину сиру. Посипати мускатним горіхом і перцем.

06

Повторити шари з баклажанів, начинки і сиру, накрити решту пластинами баклажана, приправити мускатним горіхом і перцем. Посипати сумішшю тертих сирів. Готувати в розігрітій до 200°C духовці 30-35 хв.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min