
Рибно-овочева запіканка
Важливо знати, що риба обов'язково повинна бути присутньою у нашому повсякденному меню. Цей морський продукт можна приготувати абсолютно різними способами, кожен із яких по-своєму гарний і має право на існування. Смажена, варена, печена або взагалі сира – це вже справа смаку і Вашої фантазії. А ми пропонуємо покуштувати рибку в складі дивовижної запіканки. В якості наповнювача виступає гарнір з цвітної капусти та броколі. Ці овочеві культури вибрані не випадково: вони легко вберуть аромат будь-якої рибки, яку Ви виберете. Ну і куди ж без соусу-заливки? Його роль виконує суміш з жирних вершків, яєць і ароматного сиру, яка зробить запіканку не тільки гармонійною на смак, але і дуже соковитою.
Ingredients
Кольорова капуста
300 г
Вершки
100 мл
Вершкове масло
20 г
Броколі
300 г
Пармезан
100 г
Лосось
500 г
Суміш італійських трав
5 г
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Яйце
3 шт.
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 200°С. Форму для запікання з високими бортиками змастити вершковим маслом.
02
У великій каструлі закип'ятити воду, посолити і відварити броколі і цвітну капусту протягом 2-3 хвилин до напівготовності. Потім відкинути овочі на друшляк. Філе сьомги нарізати шматочками завтовшки 1,5-2 см.
03
Приготувати соус: у глибокій мисці з'єднати яйця, вершки, пармезан. Добре збити суміш вінчком чи виделкою. Посолити, поперчити і додати трави, перемішати.
04
Викласти відварену капусту і нарізану рибу в підготовлену форму. Залити овочі соусом. Випікати в духовці протягом 20 хвилин; верх повинен зарум'яниться. Подавати запіканку гарячою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores