Панна котта з гранатом - Image

Панна котта з гранатом

Number of servings: 2Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Панна котта - це класичний італійський десерт. Дослівно його назву можна перекласти як варений крем. Він смачний як у чистому вигляді, так і з різними добавками - фруктами і соусами. Гранатова панна котта - це дуже ніжний, соковитий і апетитний десерт, в основі якого лежать вершки і желатин. Для розливу суміші краще використовувати металеві формочки. Перед подачею на стіл, щоб вийняти панна коту із формочок, потрібно опустити дно формочки в гарячу воду і почекати кілька секунд, таким чином легше буде вийняти желе. Виклавши десерт на блюдо, зверху його поливають гранатовим соком і прикрашають зернами граната. Такі ласощі припадуть до душі і до смаку кожному.

Ingredients

Желатин

15 г.

Молоко

150 мл.

Цукор

1 ст. л.

Есенція ванільна

за смаком

Сік гранатовий

100 мл.

Сироп апельсиновий

2 ст. л.

Вершки 30%

150 мл.

Preparation steps

01

У першій мисці змішати 10 г. желатину і 4 ст. л. холодної води, в другій - 5 г. желатину і 2 ст. л. води. Залишити на 10 хвилин.

02

У першу миску з 10 г. желатину додати молоко і вершки, всипати цукор і ваніль, поставити суміш на вогонь, на маленькому вогні підігріти, помішувати поки желатин не розчиниться. Важливо не доводити суміш до кипіння.

03

Остудити суміш, після чого розлити по склянках, прибрати в холодильник.

04

В іншу миску, з 5 г. желатину додати гранатовий сік і апельсиновий сироп, поставити на вогонь, на маленькому вогні підігріти, до розчинення желатину.

05

Дістати стакани з вершковим кремом, який повинен досить добре застигнути, вилити в кожну склянку гранатову суміш, повторно прибрати в холодильник до повного застигання. Можна прикрасити зверху зернами граната.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min