Шоколадний кисіль - Image

Шоколадний кисіль

Number of servings: 2Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Кисіль - це знайомий десерт кожному з дитинства. Наші мами його готували нам із задоволенням. Ще б пак, адже ми так його любили. Цей ніжний, теплий, шовковистий смак на губах, м'якенький і солоденький. Кисіль - це улюблений дитячий десерт. Його люблять і дорослі. Мало того, домашній кисіль ще й дуже корисний. Киселі готують з різних ягід: журавлини, смородини (червоної і чорної), малини, полуниці, чорниці, вишні, яблук, сливи, кизилу, абрикосів. Але сьогодні ми навчимо вас готувати шоколадний кисіль. Густоту киселю можна регулювати збільшивши вдвічі дозу крохмалю. Тоді ви отримаєте справжній пудинг - ласощі теж дуже смачні. Але це вже як любите. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.

Ingredients

Шоколад гіркий

100 г.

Молоко

600 мл.

Крохмаль кукурудзяний

20 г.

Цукор

50 г.

Ванільний стручок

3 шт.

М'ята свіжа

1 г.

Preparation steps

01

Влити 400 г. молока в неглибоку каструлю, додати цукор.

02

Розрізати ванільний стручок уздовж, з однієї половинки витягнути насіння, додати його разом зі стручком в каструлю до молока та цукру.

03

Поставити на вогонь каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь, додати шоколад (залишити шматочок для прикраси).

04

Змішати крохмаль з 200 г. молока, добре перемішати, додати в кипляче молоко, помішуючи до повного розчинення інгредієнтів.

05

Витягнути стручок ванілі з каструлі, трохи охолодити кисіль. Розлити по формочках, при подачі прикрасити тертим шоколадом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Шоколадний кисіль – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua