
Узи
Назва «Узі» так само незвичайна і привертає увагу, як, власне, і сама страва. Рецепт узі – багатоетапний процес і вимагає певного часу та зусиль, але якщо ви бажаєте здивувати своїх гостей традиційною стравою арабської кухні, то не помилитесь у виборі. Рис і баранина, загорнуті в тісто - основні інгредієнти цієї страви. Ви нагодуєте досита своїх гостей, і вони гарантовано попросять добавки. Араби – професіонали в приготуванні подібних страв і знають як поєднати усю багатоплановість складових узі. Подається ця страва з салатом або несолодким йогуртом, що майстерно підкреслює його неповторні смакові якості.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Steamed Rice
500 г.
Fresh Frozen Green Peas
250 г.
Lamb Rib
300 г.
Young Onions
1 шт.
Blansh Royal Dinner Champignons 250g
200 г.
Spice Clove Ground
3/4 ч. л.
Salt Egypt
3 ч. л.
Sesame
2-3 ст. л.
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Top Grade Wheat Flour
1000 г.
Akvulya Still Water 2l
250-375 мл.
Vinegar 9% 1l
1 ст. л.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
4 ст. л.
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
1 шт.
Preparation steps
01
Просіяти борошно. Додати воду, оцет і сіль (2 ч. л.), замісити густе тісто. Дуже повільно під час приготування влити олію. Місити, поки тісто не стане гладеньким і еластичним. Накрити і відставити на 30 хвилин.
02
Половину м'яса і гриби дрібно нарізати.
03
На невеликій кількості олії (в ідеалі - баранячий жир) обсмажити м'ясо, потім додати гриби і мелену гвоздику (1/2 ч. л.). Смажити 2-3 хвилини.
04
Всипати горошок. Слідом за горошком відправити заздалегідь замочений на годину в гарячій, трохи підсоленій воді, злитий і один раз промитий рис. Посолити за смаком.
05
Все залити водою так, щоб трохи прикрити продукти (приблизно на 2 склянки рису 1.5 склянки води). Довести до кипіння, перемішати, щільно накрити кришкою і поставити на самий маленький вогонь на 40 хвилин (у процесі готування не відкривати кришку). Зняти з вогню, акуратно перемішати і залишити холонути.
06
М'ясо, що залишилося і цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити.
07
Свіжі фісташки розрізати на половинки і обсмажити в олії. Викласти на тарілку. У ту ж сковорідку викласти фарш. Приправити 1/4 ч. л. меленої гвоздики і посолити. Добре обсмажити, але не пересушити. Змішати з фісташками.
08
Тісто розрізати на квадрати (щоб тісто не сохло, накрити його рушничком) і викласти в невелику піалку. На дно квадратика викласти 1 столову ложку фаршу з фісташками. Зверху викласти рис і загорнути як конверт.
09
Перевернути і викласти на деко, застелений пекарським папером. Змастити яйцем і посипати кунжутом.
10
Поставити в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин. Але стежити, щоб не пересохли. Подавати із салатом або несолодким йогуртом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores