Картопляна запіканка з фаршем - Image

Картопляна запіканка з фаршем

Number of servings: 6Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Звичайно ж всі знають і багато хто любить картопляну запіканку. Напевно, при одній тільки згадці про цю страву у деяких відразу ж прокидається апетит. Але наш рецепт ще більш ситний і повноцінний. Адже це не просто запечена картопля. А картопля з фаршем. Звичайно ж м'ясо додає новий смак страві. А овочі (морква, цибуля та помідори) роблять її такою соковитою, що її можна їсти навіть без салату. До того ж фарш можна вибирати абсолютно будь-який. Якщо вам хочеться чогось соковитого і ситного, тоді підійде свинина. Якщо ж навпаки - хочете мінімум калорій - тоді буде до статі курка. Для смаку можна ще також натерти над верхнім шаром картоплі сир. Він зробить страву дуже м'якою і ніжною.

Ingredients

Картопляне пюре

600 г.

Свинячий фарш

400 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Морква

1 шт.

Помідори

2 шт.

Перець чорний мелений

за смаком

Сіль

за смаком

Олія соняшникова рафінована

4 ст. л.

Панірувальні сухарі

3 ст. л.

Масло вершкове

10 г.

Preparation steps

01

Цибулю і моркву очистити і помити, цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на крупній терці.

02

Обсмажити на олії цибулю з морквою до золотистого кольору. На іншій сковороді обсмажити фарш 5-10 хвилин. Помідори натерти на крупній терці. До фаршу додати приготовлену засмажку і помідори, сіль і перець за смаком - готувати до випаровування зайвої рідини.

03

Форму змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти на дно половину пюре. На картоплю викласти готовий фарш. Зверху рівномірно розподілити пюре. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Картопляна запіканка з фаршем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua