
Мусака з цвітної капусти
Мусака - традиційна страва на Балканах та Близькому Сході. Рецептів приготування цієї страви велика безліч. У Греції, наприклад, мусаку часто готують з баклажанів з оливковою олією, помідорів і баранини. Не рідко також використовують картоплю, гриби і кабачки. У нашому випадку головним інгредієнтом є цвітна капуста, але це вже турецький варіант мусаки. Блюдо досить просте і економне, приготувати можна відразу велику кількість порцій. Виходить дуже соковитим, ніжним, ситним, і прекрасно підійде для сімейної вечері.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Cauliflower
1 качан
Myasnyy Somelye Rabbit Minced
300 г.
Onion
2 шт.
Garlic
2 зубчики
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
5 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Parsley 70g
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Homemade Butter
50 г.
Bread Crumbs
за смаком
Preparation steps
01
Цибулю дрібно порізати, спасерувати на соняшниковій олії. Додати фарш, обсмажити разом із цибулею, помішуючи. Посолити, поперчити, додати нарізані часник і петрушку. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин.
02
Цвітну капусту розділити на великі суцвіття і бланшувати 5 хвилин у підсоленій воді.
03
Форму для запікання змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями.
04
Остиглі бланшировані шматочки цвітної капусти розділити на дрібніші, половину викласти на дно форми, на них розподілити підготований фарш, а поверх нього викласти залишки цвітної капусти.
05
Яйця вилити у форму, посипати сухарями, зверху розподілити шматочки вершкового масла.
06
Поставити форму в духовку, розігріту до 170°C на 40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores