
Цибулевий джем з пивом і шоколадом
Рецепт цього джему вразить уяву будь-якого гурмана. Лук шалот, темне пиво, чорнослив, чорний шоколад - це дуже незвичайне поєднання продуктів, але в підсумку виходить дуже смачний джем. Лук для джему повинен бути дрібним, тоді його можна класти цілком. Якщо ж цибулини великі, їх потрібно розрізати навпіл або на четвертинки. Цибулевий джем можна просто намазувати на хліб або подавати зі смаженим м'ясом, сиром, тостами, м'ясним або печінковим паштетом. Готовому джему краще дати настоятися добу. Поміщений в холодильник в стерилізованій ємності, він може зберігатися кілька місяців, стаючи з часом ще смачніше.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Bakalland Pitted Prunes 200g
50 г.
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
1,5 ст. л.
Litniy Med Honey 750g
1 ст. л.
Ellada Balsamic Vinegar 150ml
1,5 ст. л.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
1,5 ст. л.
Shallots 250g
250 г.
Butlers Dark Chocolate 70% 90g
15 г.
Chouffe Dark Beer 8% 0.33l
100 мл.
Preparation steps
01
Чорнослив промити, просушити на паперовому рушнику, нарізати тонкими смужками. Розігріти невелику каструлю, влити оливкову олію, покласти цибулю. Постійно змішувати протягом 10 хвилин.
02
Влити в каструлю до цибулі пиво і оцет, додати чорнослив, цукор і мед. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, готувати протягом 30 хвилин, цибуля повинна почати карамелізуватися. Маса стане густою.
03
Додати в каструлю порубаний шоколад, постійно змішувати при цьому, тушкувати 10 хвилин.
04
Остудити, викласти в банку, перекласти в холодильник, зберігати можна 2 місяці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores