Салат "Кармен" - Image

Салат "Кармен"

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Салати вперше почали готувати в Римі. Відноситься страва до вікової категорії "кому за 2500 років". По складу салат значно відрізняється від сучасного, його основою тоді були цибуля, петрушка, а заправка - мед, сіль і перець. Пізніше французи включили до старих інгредієнтів латук, який перейменували на честь страви, - "салатом" . З подальшим поповненням суміші : кульбабою, лободою, цикорієм, проявлялася тенденція різноманітності і створення нових видів. Представлена страва, як і більшість їй подібних, готується швидко і легко. Виходить відмінна закуска з курки, шинки і помідорів, заправлених пікантною аджикою. У салаті "Кармен" ви знайдете і вітаміни, і відмінний смак! Залишається тільки насолодитися!

Ingredients

Куряче філе

200 г.

Шинка

150 г.

Помідор

250 г.

Хліб

100 г.

Майонез

2 ст. л.

Аджика

1 ч. л.

Часник

4 зуб.

Олія

3 ст .л.

Сіль

за смаком

Спеції

за смаком

Preparation steps

01

Підготувати куряче філе: порізати його соломкою і обсмажити на рослинній олії. Посипати у кінці спеціями для курки (за бажанням) і посолити.

02

Шинку порізати соломкою. Висипати в олію, де смажилося куряче філе і трохи обсмажити. Помідори помити, порізати соломкою. Відкласти інгредієнти. Зайнятися приготуванням соусу.

03

Для соусу: змішати 2,5 ст. л. майонезу з аджикою і подрібненим через прес часником. Хліб порізати соломкою. Зробити з нього сухарі. Перейти до формування салату.

04

У неглибоку тарілку викласти куряче філе, потім змастити шаром соусу, за смаком.  Зверху покласти 1/2 частини порізаних помідорів. На них покласти шинку, змастити раніш приготованим соусом.

05

Викласти інші помідори. Прибрати салат в холодильник хвилин на 20 для просочення. Вже перед поданням на стіл, посипати сухарями.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min