
Домашній бульйонний кубик
Іноді переглядаючи рецепт якої-небудь страви: соусу, супу, підливи або гарніру, ми бачимо, що один із інгредієнтів - бульйон. Причому часто бульйону потрібно зовсім небагато. А його якраз і немає ... А покупні бульйонні кубики для нас - не варіант. Скориставшись запропонованим рецептом, Ви зможете приготувати домашні бульйонні кубики, які в замороженому вигляді будуть чекати свого часу в контейнері в морозилці. Просто, зручно і практично.
Ingredients
Куряче стегно
3 шт.
Цибуля
1 шт.
Селера
2 стебла
Корінь селери
1 шт.
Морква
1 шт.
Лавровий лист
2 шт.
Чорний перець горошком
3 гор.
Сіль
1,5 ст. л.
Вода
4 л.
Preparation steps
01
Курку помити. Викласти в каструлю і залити чистою холодною водою. Поставити на вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.
02
Підготувати овочі: почистити цибулю, моркву, корінь селери, помити. Покласти у бульйон. Після того, як він знову закипить, посолити, додати лавровий лист і перець. Варити на середньому вогні 2 години.
03
Вийняти усі овочі, процідити бульйон в іншу каструлю. Поставити знову на вогонь. Уварити 50 хвилин до 400 мл. Готовий бульйон розлити у форми для льоду. Поставити в холодильник.
04
Замерзлий бульйон дістати з форми і перекласти в контейнер, щільно закрити. Зберігати в морозилці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores