
М'ясні стейки в мандариновому маринаді
У першу чергу, хочеться відзначити, що настільки незвичайне поєднання м'ясного стейка і мандаринового маринаду хоч і здається на перший погляд несумісним, проте виходить гармонійним і пікантним на смак. Так би мовити, на східний манер. А все завдяки унікальним властивостям мандаринів: за короткий час кисло-солодкий мандариновий сік здатний розм'якшити будь-яке м'ясо, зробивши його дивовижно ніжним і соковитим, а ще дуже ароматним. Потім необхідно визначитися з м'ясом. Найкращий варіант м'яса для подібної страви з позиції співвідношення м'якості, соковитості і жирності – звичайно ж, свинина. Але можна вибрати і дієтичний варіант: куряча грудка або теляча вирізка. У будь-якому випадку виходить ну дуже смачно.
Ingredients
М'ясо
640 г.
Мандарини
300 г.
Соус соєвий
50 мл.
Імбир
10 г.
Олія рослинна
20 мл.
Сіль
за смаком
Перець мелений
за смаком
Preparation steps
01
Очистити мандарини, розібрати на часточки, очистити часточки від плівок. Вичавити з мандаринів сік. Імбир натерти на тертці. Змішати сік з соусом, імбиром і олією.
02
Замаринувати стейки в маринаді протягом години. Потім дістати і обсмажити з двох боків до золотистого кольору. Обсмажувати з кожного боку від 3 до 5 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores