
Запечена сьомга під шпинатним соусом
Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.
Ingredients
Сьомга
700 г.
Вершки 15-20%
300 мл.
Цибуля
150 г.
Шпинат
100 г.
Часник
3 зубчика
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Сік лимона
за смаком
Preparation steps
01
Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
02
Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.
03
На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.
04
Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.
05
У масу додати шпинат. Перемішати.
06
Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores